OPSKRIFT AF SOPHIE PETERSEN - @fillosophie
Det skal du bruge:
PEBERKAGEDEJ:
70 g. lys sirup
130 g. brun farin
125 g. smør
3 tsk. kanel
0,5 tsk. ingefær
0,5 tsk. stødt nelliker
0,5 tsk. allehånde
250 g. hvedemel
GLASUR:
4 pasteuriseret æggehvide
4 dl. flormelis
5 tsk. eddike
Sådan gør du:
Kom sirup, smør og brun farin i en gryde, og smelt det ved lav varme. Imens blandes mel, krydderier og kanel sammen i en skål. Når smørblandingen er smeltet, hældes den nu i skålen med melet og dejen æltes – dette er lettest at gøre med hænderne. Form dejen til en pølse, og kom den i en plastikpose.
Kom nu dejen på køl i ca. 1 time, inden du arbejder videre med dejen. Når dejen er kold, kan du tage den ud og begynde at arbejde med den. Skær nu en tyk skive, og rul den ud på et bord, der er drysset med lidt mel – rul den så tyndt du kan uden, at den knækker. Tag din ønskede kageform, og udstik dine peberkager – gentag til al dejen er brugt.
Kom dine peberkager på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 grader i 7-8 min. Når peberkagerne er bagt færdig, tages de over på en kold bageplade/rist for at køle af (hvis de bliver på den varme bageplade, ”bager” de videre og bliver hårde). Lad peberkagerne køle af, inden du arbejder videre med dem.
Når dine peberkager er ved at være kølet af, skal de pyntes med glasur. Pisk æggehvide, flormelis og eddike sammen med en elpisker til glasuren er fast, glat og jævn. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul for enden. Pynt nu dine peberkager med det ønskede mønster, og så er de klar til servering.
Velbekomme!