Om os

Velkommen til Ib Laursen

Ib Laursen ApS er en familieejet multibrandvirksomhed, som designer og sælger bolig- og haveindretningsartikler, der matcher den nordiske designtradition, til detailhandlere over hele verden. Vores produktsortiment er bredt og tilbyder et stort antal muligheder for at skabe en unik og hyggelig indretning. Med tiden er vi blevet et univers af in-house brands, som alle har til formål at skabe hyggelige stunder, både inde og ude. Vores 3 brands; ALTUM, Mynte og Stillenat har hver deres identitet og sortiment, og Ib Laursen brandets dna går på tværs af hele vores sortiment; nemlig nutidigt design der giver dig mulighed for at skabe en personlig indretning.

Vores æstetik har rødder i den nordiske designtradition, med inspiration fra hele verden. Vores varesortiment er bredt og er designet til at give nordisk hygge i mange forskellige miljøer både ude og inde, og en stor del af sortimentet er designet in-house. Vi finder inspiration i gamle nordiske traditioner, men rejser også gerne ud i verden og leder efter den helt rette stemning, som ender ud i 4 store kollektioner årligt. Produkterne fremstilles af omhyggeligt udvalgte leverandører og sendes fra vores hovedkontor i Ribe til vores forhandlernetværk over hele verden.

Ib Laursen ApS har salgsrepræsentanter / agenter i Danmark, Norge, Sverige, England, Tyskland, Polen, Finland, Italien og Holland og beskæftiger omkring 60 ansatte på hovedkvarteret i Ribe, alle ivrige efter at servicere det stadig voksende forhandlernetværk.

Ud over et stort showroom beliggende i hovedkontoret i Ribe, et bredt udvalg af inspirationskataloger, hjemmeside og nyhedsbreve, kan du hvert halve år finde Ib Laursen på de største messer i Skandinavien, Tyskland og Frankrig med store, inspirerende og prisvindende messestande. Som nyt initiativ siden 2020 kommer vi ved specielle lejligheder ligeledes rundt til vores kunder, med det nye koncept ”showtruck”, som er vores showroom på hjul.

Find messekalenderen her

 

Mission

VORES MISSION ER AT VÆRE DIN FORETRUKNE LEVERANDØR AF LIVSSTILSPRODUKTER TIL HUSET OG HAVEN.

Vision

VORES VISION ER AT VÆRE I KONSTANT UDVIKLING – AT SKABE EN PRISSTÆRK, MODERNE OG TILGÆNGELIG KOLLEKTION, LEVERET MED EN HØJ GRAD AF TROVÆRDIGHED OG SERVICE.

Vores brands

Med en historik indenfor designmøbler, brugskunst og interiør har Ib Laursen ApS som virksomhed udviklet sig til at være en af Skandinaviens største leverandører indenfor brugskunst. Med en ambition om at være din foretrukne leverandør af livsstilsprodukter til hus og have har virksomheden udviklet sig til at huse 3 inhouse brands; ALTUM, Stillenat og Mynte.

Vores værdier

Som familiejet multibrandvirksomhed med fokus på B2B lever vi efter værdierne: PASSION, TILLID og TILGÆNGELIGHED.

 

Tilgængelighed betyder for os, at vi med mere end 2500 varer i sortiment, og altid mere end 2000 varer på lager, oftest kan levere direkte til vores kunder efter bestilling. Vores designs er alsidige og prisstærke, og kan altid kombineres i forskellige stilarter med det formål, at vores kunder kan skabe deres helt egen personlige indretning - som er tilgængelig for alle.

 

Laursen familiens passion for en hyggelig indretning strømmer igennem virksomheden, og er i dag blevet en af de grundsten virksomheden er gjort af; lige fra det øjeblik du møder os i telefonen, på messer og online. Vores passion er med til at skubbe os fremad, og sørge for at vi altid er foran, når det kommer til design, service og kvalitet.

 

Tillid kommer til udtryk i en fælles intern forståelse for indretning, som skal kunne skabe hyggelige kroge både ude og inde – men i lige så høj grad den tillid som går begge veje imellem os og vores kunder. Hos Ib Laursen kommer service først, og vi gør meget for at efterleve de forventninger vores kunder har. Vores værdier er på den måde en del af virksomhedens daglige gang, og ikke blot noget vi siger.

 

Erhvervspriser

Container team

Hvad har en pensioneret politimand, en tidligere præst, en pensioneret værkfører, en tidligere kaffegrosist, en tidligere traktorimportør og en tidligere forretningsfører for et boligselskab til fælles? Umiddelbart ikke ret meget - altså lige bortset fra, at de nu er kollegaer.

Tilbage i 2007 blev den første på "seniorholdet" ansat hos Ib Laursen ApS - og det har været en stor succes lige siden.

"Vi slog en stilling op i avisen, og jeg havde forventet, at det måske var noget for nogle studerende. Men så dukkede Vagn Sørensen op. Han var 71 år dengang, og han har været her helt indtil udgangen af 2018, hvor han stoppede som 83-årig", siger tidligere direktør og nuværende seniorrådgiver Ib Laursen.

Siden da er flere kommet til, og nu er der et regulært "seniorhold" til at tømme de containere, der kommer til Ribe 200 dage om året.

Støtteorganisationer

På trods af vores internationale fokus har vi en stærk forbindelse til vores lokalområde. Vi forsøger at bruge lokale forretningspartnere og producenter i udvalgte kategorier og blandt andet vores ”container team” og støtte til lokale sports- og fritidsforeninger bevidner at vi forsøger at bidrage til nærområdet. Derudover har vi en række hjertesager, som vi støtter med ære:

  • Parasport Danmark

   Ib Laursen støtter Parasport Danmark og de danske para-atleter i deres forberedelse til de Paralympiske Lege i Paris 2024.

   Parasport Danmark arbejder for at alle mennesker med et handicap eller et særligt behov skal have mulighed for at dyrke idræt, bevæge sig, motionere og konkurrere i et berigende og attraktivt, socialt fællesskab.

   Læs meget mere om Parasport Danmarks aktiviteter og indsatser på www.parasport.dk.

  • Danmark redder jord

   Ib Laursen bidrager til Den Danske Naturfonds arbejde for at forbedre den danske natur gennem projekter, der skaber flere levesteder for dyr og planter og mulighed for store naturoplevelser. Læs mere her.

  • Danske Hospitalsklovne

   Ib Laursen ApS er via et virksomhedsmedlemskab med til at støtte hospitalsklovnearbejdet på hospitalerne i Danmark. Hvis du vil vide mere om det vigtige arbejde, de Danske Hospitalsklovne udfører, kan du læse mere her.

  • Dansk Røde Kors

   Ib Laursen ApS er naturligvis Erhvervsmedlem hos Dansk Røde Kors, og støtter derved økonomisk Dansk Røde Kors' uvurderlige arbejde. Du kan læse mere om organisationens vigtige arbejde her.

   UKRAINE KRISEN 2022

   Vi støtter Ukraine sammen. Vi donerer 1% af marts' omsætning til Røde Kors' arbejde i Ukraine.

  • Red Barnet

   Hos Ib Laursen er vi som erhvervssponsor glade for at kunne bidrage til Red Barnets vigtige arbejde. Hvis du vil vide mere om det uvurderlige arbejde, Red Barnet udfører, kan du læse mere her.

  • Dansk Flygtningehjælp

   Hos Dansk Flygtningehjælp arbejder man for at hjælpe flygtninge og internt fordrevne overalt i verden. Hjælpen består i akut nødhjælp, rettighedskamp og styrkelse af fremtidsmuligheder for de udsatte. Hos Ib Laursen ApS er vi glade for at kunne bidrage. Læs mere om organisationen lige her.

  • Kunsten At Redde Liv

   Hos Ib Laursen ser vi det som det mest naturlige i verden, at støtte op omkring et så vigtigt projekt som netop Kunsten At Redde Liv. Derfor er vi også glade for at have bidraget til, at der nu findes en hjertestarter ved forsamlingshuset i Øster Vedsted, syd for Ribe. Hjertestarteren hænger udendørs og er tilgængelig for alle byens borgere, alle 24 timer i døgnet.

   Efter at organisationen Kunsten At Redde Liv desværre gik konkurs i februar 2018, serviceres hjertestarteren i Øster Vedsted i dag af First8.dk

  • Riplay - børnenes Ribe

   En styregruppe bestående af direktør Peter Laursen og Ribe Fritidscenter etablerer en aktivitets- og historiepark af international karakter, ved Ribe Fritidscenter. En park, hvor Ribe og områdets historie i bogstavelig forstand kan leges ind i både store og små. Det er en idé udsprunget fra Peter Laursen, der gerne ville gøre noget for byen; tiltrække både opland og turister, som skal opleve byens historie på en sjov og anderledes måde. Parken forventes at stå færdig i sommeren 2022. Læs mere her.

  • Kræftens Bekæmpelse/Stafet For Livet

   Stafet For Livet er et døgn, hvor vi sætter fokus på kræftsagen, kæmper sammen og fejrer livet. Det er en anledning til at mindes dem, vi har mistet, og give håb til dem, der kæmper. Stafet For Livet er fællesskab, oplysning og indsamling - for kampen mod kræft. Læs mere her.

  • Julemærkehjemmene

   Ib Laursen støtter Julemærkehjemmenes arbejde med at hjælpe danske børn til et bedre liv i trivsel. Læs mere om Julemærkefonden lige her.

  • SOS Børnebyerne

   Hos Ib Laursen er vi som virksomhedsfadder glade for at kunne bidrage til SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn over hele verden. At sikre udsatte børn en tryg barndom, voksenomsorg og en lysere fremtid er omdrejningspunktet. Læs mere her.

Historien

Ib Laursen ApS blev grundlagt som en regulær møbelbutik i 1971 af grundlægger Ib Laursen i Ribe. Butikken ”Ny Form” blev til flere butikker op igennem 70erne, med to butikker på den lille syddanske ø, Rømø. I 1975 tilføjede man en lille butik med delikatesser og brugskunst, kaldet Ribe Høkerhandel.

Begyndelsen på det engroseventyr som vi kender i dag, blev da man i 1976 importerede en kollektion af blandt andet porcelænsdukker og stofbleer. I de efterfølgende år udviklede engrosdelen sig, og man begyndte selv at rejse til Fjernøsten, som nogle af de allerførste i denne branche. Siden har virksomheden udviklet sig til at være en af Skandinaviens største engrosleverandører indenfor boligindretning og brugskunst.

I 1981 købte man en Bolsjefabrik i Odense og flyttede den i 1984 til Ribe i nye lokaler, hvor hovedkontoret ligger i dag. Her blev engrosforretningen også huset i nye lokaler og siden er udviklingen kun gået en vej. I 1990’erne begynder man for alvor at eksportere varerne til udlandet via agenter og messer, og den udvikling er fortsat til i dag, hvor vi er på de fleste markeder i Europa.

I 2007 overtog sønnen, Peter Laursen, kontrollen af virksomheden efter en længe planlagt generationsoverdragelse, og blev derefter udnævnt til administrerende direktør efter hans far, Ib Laursen. Hovedmålet og visionen for virksomheden fortsætter med at være konstant udvikling og være foran med hensyn til design, kvalitet og service.

Virksomheden indviede i 2020 helt nye kontor-, showroom- og lagerbygninger, der er smukt beliggende i udkanten af Danmarks ældste by, Ribe.

Search engine powered by ElasticSuite