OPSKRIFT
INGREDIENSER
PIZZABUND:
500 gram hvedemel
1 teskefuld salt
1 teskefuld sukker
1 pose tørret gær (ca. 7 gram)
300 ml lunken vand
2 spiseskefulde olivenolie
TOPPING:
2-3 store kartofler
2 spiseskefulde olivenolie
Salt og peber efter smag
1-2 fed hvidløg (valgfrit)
Revet mozzarellaost
Frisk rosmarin
Instruktioner:
Bland hvedemel, salt og sukker i en stor skål.
I en lille skål skal du opløse gæren i det lunkne vand. Lad det stå i et par minutter indtil, det begynder at skumme. Tilsæt den opløste gær og olivenolie til melblandingen.
Ælt indtil, du får en blød, glat og ikke klæbrig dej. Du skal muligvis justere mængden af vand eller mel for at opnå den rigtige konsistens.
Dæk skålen med plastfolie eller et fugtigt klæde og lad dejen hæve i ca. 1-2 timer ved stuetemperatur - eller indtil, den er fordoblet i størrelse.
Når dejen er hævet, skal du tage den ud af skålen og placere den på en let melet overflade. Rul dejen ud i den ønskede form og tykkelse og placér den på et stykke bagepapir.
Forvarm ovnen til omkring 220-250°C.
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Bland kartoffel-skiverne i en skål med olivenolie, salt og peber. Tilføj evt. 1-2 knuste hvidløgsfed for ekstra smag.
Læg kartoffelskiverne jævnt ud over pizzadejen. Arrangér dem i et enkelt lag eller lad dem overlappe lidt. Drys revet mozzarellaost over kartoflerne. Hak frisk rosmarin over pizzaen for at tilføje ekstra smag.
Bag pizzaen i den forvarmede ovn i cirka 12-15 minutter - eller indtil, skorpen er gyldenbrun, og kartoflerne er møre og let sprøde.
Når pizzaen er færdig, tager du den ud fra ovnen og lader den køle lidt af inden, du skærer den i skiver og serverer den.
God appetit!